DI AMBUNG GENDRUWO

Udakara jam setengah rolas dalu aku teka ning kost-kosanku.Aku nembe mulih saka lembur dina minggu.
Sakwuse nyopot sepatu banjur resik resik awak,aku mlebu kamar terus ngglethakke awakku sing krasa kesel.
Tembe wae isa liyep liyep dumadakan aku dikagetne pawujudan ireng kang ngajab ngambung pipiku.
“PLAK!”Kantireflekaku nangkis pawujudan mau.
Dedegan jantungku,nanging aku sakbanjure bisa nguwasani rasa kaget lan wediku.
Pawujudan ireng kang tak kira kira gedene sak gurila mau kepontal menyang pojokan kamarku kang peteng amarga lampune tak pateni.
“Kurang ajar,wani wani ngambung,minggato kowe!!”ujarku nganggo batin,krana aku bisa nyawang dewekne nganggo panggraita.
“Kurang ajar temen ora gelem minggat,apa karepmu?”Ujarku kanti rasa mangkel amarga aku kelingan sesuk kudu budal kerja isuk nanging turuku keganggu.
Deweke isih wae ana kono,njegegreg mendongkrong,gawe muntabku nganti kawetu tembung kasarku.
“Jiancuk,dikonkon ngalih ora gelem,aku iki kesel lan ngantuk,sesuk aku kerja isuk!”
Jebul deweke banjur lunga,embuh liwat ngendi aku ora ngerti,kaya tekane kang nyalawadi mengkono uga lungane.
Sabanjure aku bisa turu kanti kepenak.
Nanging pawujudan mau kala kala isih sambang aku,nalika aku lara utawa susah,najan mengkono aku ora nate migateake.(Punika terjemahan bebas sakingCDMdening Kang Sukir)



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s